Techniek instructie op de ergometer

Vandaag kwamen we op de club onze Spaanse vaarder Pico tegen die sinds het vertrek van Andrew (terug naar Australie) en Mark (het oosten van het land) het samen varen mist. Aangezien wij nog genoeg te leren hebben willen we graag met hem samen trainen dus dit mes snijdt aan twee kantenĀ  :-).

Om maar gelijk goed te beginnen kregen we wat techniek tips. Ivo kreeg andere dan ik dus ik ben heel benieuwd hoe dat uit gaat pakken. Voor mij was het duidelijk dat ik echt veel minder moet “slouchen” en meer gewicht op de peddel moet brengen. Na wat oefeningen op de ergometer (zie filmpje, bedankt Ivo!) kon ik dit gelijk in de praktijk brengen met de laatste les van de beginnerscursus die ik nog aan het geven was. Gelijk een kleine 2 uur peddelen, in een Civet Cat van Vajda dus ik had meer dan genoeg stabiliteit om goed op mijn techniek te letten.

Instructie op de ergometer bij RCC

 

Comments are closed.