Gezwommen

Helaas, nog geen foto’s maar gisteren heb ik al wel de beloofde proefvaart met nieuwe voor- en achterkant kunnen maken. Op zich is het allemaal een verbetering maar de boot neigt nog wel een beetje naar links, ik peddel aan de rechterkant. Toen ik aan het eind van mijn lokale slootje op de grotere plas uitkwam en wilde draaien bleek de draaicirkel toch aanmerkelijk vergroot te zijn dus … Ik kwam niet uit en zat vast in het riet. Flink steken en hannesen hielp niet echt, uiteindelijk lag ik naast de boot. Van echt zwemmen was geen sprake want het bleek er net geen kniediep te zijn en de grond was stevig genoeg om in te staan (ook een zeldzaamheid in Zuid Holland).

Eenmaal weer op de kant was me duidelijk waarom bootje een neiging naar links had: de achterkant die ik zo mooi had geboetseerd was een beetje verzakt en fungeerde nu als permanent roertje naar links. Dat krijg je ervan als je in het halfdonker in een te koude omgeving gaat knutselen. Dan verzakken dingen voor ze uitgehard zijn. De lijn van de zijkant was nl. perfect maar van de kopse kant gezien was het knudde met een rietje.

Terug naar de knutseltafel dus en het geheel in het gareel trekken. Maar eerst zondag de Rottemeren marathon varen!  🙂

 

Comments are closed.