Open kano?

Inmiddels begin ik me al wat thuis te voelen in de eigenbouw C1 en ik weet zeker dat ik er veel plezier van ga beleven. Alleen mis ik nog een toerboot, iets waar ik een beetje fatsoenlijk een J-slag in kan leren, de kinderen mee nemen, dat soort dingen.

Natuurlijk heb ik ondertussen allerhande moois gezien en eigenlijk mijn zinnen gezet op een outrigger canoe maar goed, voorlopig is dat niet haalbaar. Kom ik toch ineens op de bekende tweedehandsjes website een goedkope open kano in de buurt tegen! De deal was snel rond en omdat ik vandaag toch vrij was kon ik het bootje meteen ophalen.

Weliswaar kan ik er zo al in varen maar voor de zekerheid maak ik er nog wel een thwart in in het midden, Dan zit er toch meer verband in de boot.  Het tilt ook beter, zeker omdat de boot toch een stuk meer weegt dan de geadverteerde 25 kilo (meer richting de 40, nog steeds tilbaar maar dan wil je in het midden wel iets aan houvast hebben).

Komende winter wordt het schuren, houten boorden maken, fatsoenlijke zitjes maken (hout, met gevlochten zitting), dat soort dingen. Dan weet ik dat alvast, mocht ik nog plannen hebben  ;-). Ik denk dat ik de boot maar British Racing Green laat, dat scheelt met eventuele plekjes die niet helemaal 100% dekken en op zich met een mooie lichte houten boordrand is dat erg mooi.

Ik ben benieuwd hoe het bootje vaart, dat zal deze week wel blijken denk ik zo. Meer later dus! Wat plaatjes voor het idee hieronder.

Onderkant kano

Stompe achterkant, voor een motortje?

Kanozitje achter

Plek voor een anker

Kano van achteren gezien

Comments are closed.