Een klein lelijk eendje ..

De koude winter heeft wat roet in het eten gegooid maar uiteindelijk is mijn nieuwste aanwinst, een lelijk eendje wat hopelijk wel een race-eend gaat worden, bijna af.

De basis was een oude Gans Sprint Olympus (Ranger kopie) waarvan het dek al grotendeels los was. Het is de oude RCC-1. De boot werd toch weggegooid en toen de materiaal commissie mij vroeg of ik dat ding wilde hebben heb ik ze een ritje naar de schroot bespaard

Gans Sprint Olympus

Nu is het nog een kajak

 

Het “nieuwe” dek bestaat uit stroken triplex die ik eerst aan elkaar gelijmd had (dat spul had ook al drie levens gehad, waaronder afscherming van de kast zodat de kinderen er niet onder zouden kruipen en met de stekkers zouden rommelen) en die met polyester en glasvezel mat aan de onderkant gemaakt is. Het geinige is: die onderkant is al 20 jaar oud maar nog steeds stijf! Geweldig!

Voor degenen die zich afvragen waarom ik niet liever een oude C1 koop: meestal zijn dat Delta’s en ik heb er al eens eentje gehad. Het was een goede boot maar ik kon er niet in varen, te wankel voor mij. Deze boot is net een slagje breder op de waterlijn en dat lukt net wel. Eigenlijk is het mijn poging om een soort Vela te maken, maar dan erg low budget.

Hopelijk trekt het weer deze week een beetje bij, windkracht 5 om te beginnen met high-kneel leren is niet zo heel geschikt geloof ik.

Mocht iemand er zin in hebben het ook eens te proberen, laat maar horen, dan spreken we wat af bij RCC. Als we op een woensdagavond de buren van Never Dry eens lief aankijken mogen we misschien hun paarse Delta ook nog wel eens proberen ..

Nu heb ik al zin om uit te kijken naar een oude K2 om er een C2 van te maken. Alleen zijn mensen die in een vlakwater C1/2 willen varen schaarser dan K2 vaarders dus dat wordt nog lastig ben ik bang… Maar goed, niet geschoten is altijd mis toch?

Voorkant C1 met spatrand

3 Comments

 1. Start2Paddle » Open kano? said,

  July 26th, 2011 at 6:08 pm

  […] RSS feed for comments on this post · TrackBack URL « Een klein lelijk eendje .. […]

 2. Start2Paddle » Gezocht: Delta C1! said,

  October 20th, 2011 at 9:08 am

  […] heb ik er al eens eentje gehad maar niet onder de knie gekregen. Nu ik heb kunnen oefenen in de zelfbouw C1 wil ik het weer eens proberen maar inmiddels heb ik die Delta natuurlijk niet […]

 3. Start2Paddle » Clinic/Workshop hoog-kniel kano varen said,

  November 11th, 2011 at 10:22 am

  […] idee is nog heel pril maar met de recente aankopen en mijn eigenbouw bootje (en eventueel de paarse Delta van de buren) is het natuurlijk goed mogelijk om eens een […]