Werken aan de boorden voor no II

Van een paar oude stukken geimpregneerd waaibomen hout (mooie nieuwe planken van 1,80 lang) had ik latten gezaagd om de nieuwe boorden te maken. Die latten moesten nog een keer aan elkaar en dat zou ik vanavond wel even doen.

Niet helemaal dus. Zoals gewoonlijk duren dingen altijd langer dan je wilt, zeker als je ze goed wilt doen. In ieder geval was het een goede oefening met mijn beitels en het was lekker weer om buiten te klussen. Van het weekend gewoon verder. Naast houtbewerken is dit een mooie oefening in geduld. 😉

 

Klaar om te lijmen

De halfhout verbinding, geen mooie zwaluwstaart maar het zal wel werken.

Zo moet het ongeveer aan elkaar komen

Redelijk netjes maar de zaagsnee verkeerd geplaatst, dat vullen we wel op.

Gelijmd en geklemd

Gelijmd en geklemd.

Van voren gezien

Van voren, het ziet er schever uit dan het eigenlijk is geworden. De foto is ondersteboven genomen.

 

Comments are closed.