A solo canoe is reborn revisited

Een jaar of twee geleden ben ik eens begonnen aan het ombouwen van een volgens mij al eens verbouwde open kano, zie dit stukje op het kanoforum. Door tijd- en ruimtegebrek heb ik die boot weer moeten verkopen maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Van de zomer heb ik via een welbekende tweedehands spullen website een krijgertje opgehaald in de buurt. Het was de bedoeling er een beginnersbootje voor het hoogknielen van te maken maar daar bleek de boot niet geschikt voor.

Wat nu? Weggooien is zonde (ook al was het eigenlijk een overleden boot waar weinig eer aan te behalen valt). Dus, na een paar keer kijken en uitproberen bledek ik dat met deze boot geknield nog te soloën valt. En ik heb (nog) geen solokano.

Eén en één is twee dus zo gezegd zo gedaan, a solo canoe is reborn krijgt een vervolg. De stoeltjes en voetensteunen zijn eruit en voor het hoogknielen had ik snel een paar latjes vastgeschroefd als thwarts. Voor laagknielen zit het dek echter in de weg, je kunt je benen niet goed genoeg uit elkaar zetten. Dat wordt dus nog even knutselen. Veel verwacht ik niet van deze boot maar daar is de prijs ook naar  😉

Wat plaatjes:

Alles zit er nog in, ook de stoeltjes

Alles zit er nog in, ook de stoeltjes

voetensteunen, gaan er ook uit.

voetensteunen, gaan er ook uit.

Kale boot, twee latten als thwarts.

Kale boot, twee latten als thwarts.

Voorpunt, met reparatie.

Voorpunt, met reparatie.

De achterpunt

De achterpunt

 

Comments are closed.