Uit evenwicht…

Afgelopen week had ik ‘s avonds wat tijd en ben ik begonnen de andere VEB Delta om te bouwen naar een smaller model. Op een of andere manier is het lastig een boot tekopen of te bestellen dus zit er maar één ding op: zelf doen.

Hoewel op het oog de boot er vrij symmetrisch uitziet viel me op dat het blokje waarmee het houten plankier vast gezet wordt niet in het midden zat. Dus ik heb me suf geprakkizeerd waar dat nou aan kon liggen. Na meten bleek dat dit blokje echter niet in het midden zat. De afstand tot de ene versteviging is 12 centimeter, tot de andere 16 …

Oftewel, ik voer de hele tijd scheef, opgekant dus…  Ik ben benieuwd of het daar aan lag dat die boot de hele tijd een afwijking had, wat ik ook probeerde.

Morgen ga ik dat maar eens uitgebreid uitproberen! Wordt vervolgd!

Hieronder een afbeelding van de C2 variant en het type plankier wat er eigenlijk in hoort:

 

Comments are closed.