Weer van voren af aan leren varen …

Okay, de leeftijd zal meespelen, ik ben ook de jongste niet meer en hoogkniel C1 varen is knap zwaar, zeker vergeleken met kajakvaren (zelfs in een K1).

Aan de andere kant is de voldoening erg groot als je na een paar kilometer terug komt en helemaal drijfnat bent van het zweet. Ondanks de opkomende wind, de vermoeidheid en een voorbij suizende waterbrommer die bij de optimisten (geinige bootjes overigens) van de naburige zeilvereniging hoorde is het gelukt om met een droog hoofd terug te keren.

Ik moet trouwens nog wel leren krappe bochtjes linksom te maken, dat is nog knap lastig met je peddel aan de rechterkant. Met de klok mee is dan veel eenvoudiger?

Een cooling down in de vorm van een half uurtje hoogkniel op beide knieën in de club canadees vormde een prachtige afronding van een heerlijke morgen.

In zo’n boot kun je eens lekker peddels vergelijken. Je neemt gewoon alles mee en onderweg wissel je. De peddel die ik van Arend Bloem meegekregen heb voor de C clinic heb ik nu ook eens uitgebreid kunnen proberen. Dat is geen verkeerde peddel, ook al oogtie wat bovenproportioneel.

Hopelijk is morgen de spierpijn in mijn rug wel over, ik kan merken dat ik iet op mijn armen gevaren heb  ;-)!

 

Comments are closed.