Trainen in de poloboot

Gisteren heb ik voor het eerst in maanden weer eens een stukje in mijn oude poloboot, een Kayaksplus Vampire 2001, getraind en wat een wereld van verschil is dat met een K1! Vond ik een tijdje terug het instappen nog wel een beetje wiebelig (je in zo’n kleine kuip frutten is met 1,94 meter niet helemaal makkelijk), gisteren niet. Die boot is 1,5 keer breder dan mijn Vajda Accelero en zat als een comfortabele stoel. Wat veel meer wennen was was een gewone peddel. Na 2 jaar eigenlijk alleen met een wing gevaren te hebben zwabbert zo’n polo kinetic alle kanten op. Maar ook dit went en na een uurtje varen is het allemaal weer als vanouds.

Ik merkte wel dat ik veel netter ben ga varen door de K1: meer gebruik makend van de catch, redelijk korte haal en vooral in het begin kracht zetten dus. Nu het weer winter is ga ik zowiezo weer meer krachttraining doen, hopelijk komt dat de snelheid ook ten goede. Want ik heb gemerkt dat de zomer voor mij funest is: in de winter doe ik braaf 3 of 4 keer per week krachttraining (halteren, speedstroke ergometer) maar in de zomer wil ik eruit, lekker een eind varen. En dat is niet altijd  hard trainen, zeker niet als ik moe ben van mijn werk en eigenlijk lekker wil uitwaaien. Dus vanaf nu ook in de zomer: krachttraining!

Comments are closed.