Kanopolo doeltjes

Sinds kort ben ik weer betrokken bij de breedtesport in het kanopolo en één van de vragen die regelmatig voorbij komen is: hoe maken we doelen?

Dit kan natuurlijk op veel manieren maar de doelen bij KV de Batavier uit Nijmegen zijn erg mooi. De bouwtekeningen hiervoor (Bedankt mannen! Echt top!) heb ik onlangs gekregen om voor Natsec doelen te kunnen maken en voor alle clubs die er belang bij hebben stel ik ze ook meteen maar beschikbaar.

canoepolo_goals

 

on Kanopolo doeltjes

Opruiming: Struer Aspida C2

De boot staat ook op diverse tweedehands sites maar hier kan ik tenminste grote foto’s kwijt.

vooraanzicht Achterkant Binnenkant met vlonder Nogmaals binnenkant met vlonder Puntje met lakschade onderkant onderkant

on Opruiming: Struer Aspida C2

The jedi returns.. In ieder geval de pologek :-)

Hoera, gisteren was het zover! Mijn splinternieuwe Dynamic Diamond polokajak, in licentie gebouwd door Tedisport in Polen onder toezicht en naar ontwerp van Wouter Ottjes van DPP, is er!  Gisteren ben ik naar Kanocentrum Arjan Bloem in Wormer gereden om hem op te halen.

Afgelopen de zomer heb ik een stokoude Dynamic (eerste serie uit 2001 oid., in ieder geval ex-Robert Aitken) opgeknapt en gevaren en dat bleek een geweldige boot. Alleen voor mij net een maatje te klein maar goed genoeg om te ervaren wat er met een Dynamic allemaal mogelijk is.

Daarom had ik besloten voor mezelf een nieuwe in mijn maat te kopen en gisteren heb ik deze opgehaald.

Mijn eerste indruk is: wat een mooie boot! Ongetwijfeld bouwt DPP zelf nog mooiere boten maar gezien de beduidend lagere prijs (1195 ipv 1890 euro) en de veel minder lange levertijd is dit voor spelers die niet in de top spelen (zoals ik) een aantrekkelijk alternatief.

Of de boot blijft zoals hij is moet ik nog even bezien, het zitje uit de oude Dynamic was ruimer en makkelijker instappen. mogelijk dat ik nog wat ga overzetten of verplaatsen. Eerst maar eens kijken hoe de boot zo vaart want daar heb je hem tenslotte voor. De boot zit wel erg comfortabel, net als de oude boot, ook al is deze boot rondom de kuip wat platter dan de 2003 versie. Mogelijk dat ik het zitje zo laat en over een tijdje de dijbeensteunen wat aanpas. Maar eerst proberen.

Wat plaatjes:

dd1

Totaalplaatje

dd2

Diamonds are a boy’s best friend 😉

 

dd5

Mooie verzonken bumpers, ik ben benieuwd hoe dat vaart.

dd4

Niet heel goed te lezen maar het is een gelicenseerde boot, geen jatwerk.

dd3

De neus van binnen..

 

on The jedi returns.. In ieder geval de pologek :-)

Paddling a racing canoe

Om te beginnen met het C-varen is het boekje “Paddling a racring canoe” van Steve Train goud waard. Alleen bleek ik nergens meer een online versie te kunnen vinden. Mocht iemand de officiele link weten, ik hoor het graag. Voor de rest is hier een lokale kopie, copyright etc. Steve Train:

PADDLING A RACING CANOE

Cheers!

 

on Paddling a racing canoe

Werken aan de boorden voor no II

Van een paar oude stukken geimpregneerd waaibomen hout (mooie nieuwe planken van 1,80 lang) had ik latten gezaagd om de nieuwe boorden te maken. Die latten moesten nog een keer aan elkaar en dat zou ik vanavond wel even doen.

Niet helemaal dus. Zoals gewoonlijk duren dingen altijd langer dan je wilt, zeker als je ze goed wilt doen. In ieder geval was het een goede oefening met mijn beitels en het was lekker weer om buiten te klussen. Van het weekend gewoon verder. Naast houtbewerken is dit een mooie oefening in geduld. 😉

 

Klaar om te lijmen

De halfhout verbinding, geen mooie zwaluwstaart maar het zal wel werken.

Zo moet het ongeveer aan elkaar komen

Redelijk netjes maar de zaagsnee verkeerd geplaatst, dat vullen we wel op.

Gelijmd en geklemd

Gelijmd en geklemd.

Van voren gezien

Van voren, het ziet er schever uit dan het eigenlijk is geworden. De foto is ondersteboven genomen.

 

on Werken aan de boorden voor no II

Ugly Duckling opnieuw onder het mes

Ondanks dat ik heel tevreden ben over mijn Struer Delta heb ik toch zo’n knagend gevoel om toch een smallere boot te willen hebben. Niet dat het nodig is of dat het beter zou varen maar mijn Accelero vaart ook lekkerder dan een oude boot.

Omdat hier geen C1’s te krijgen zijn en ik het toch een beetje riskant vind om zomaar iets te bestellen en het beste ervan te hopen heb ik nog maar eens goed naar Ugly Duckling gekeken.

Daar moest toch iets van de maken zijn in de trant van de Plastex Cadet/Kape Joker zonder dat het gelijk een kapitaal moet kosten.

Vanmiddag had ik ineens een goed uur over dus ik heb me er maar eens toe gezet. Natuurlijk moet er nog een hoop gebeuren, zoals fatsoenlijke boorden (gunwales) en dwarslatten (thwarts), dan zal er ook meteen meer vorm en verband in zitten. Maar het resultaat van dat uurtje werk valt me niet tegen:

Ugly Duckling smaller, fase 1

Hopelijk lukt het van de week nieuwe boorden en dwarslatten te maken en installeren, ik kan niet wachten die boot uit te proberen  😉

 

on Ugly Duckling opnieuw onder het mes

A solo canoe is reborn revisited

Een jaar of twee geleden ben ik eens begonnen aan het ombouwen van een volgens mij al eens verbouwde open kano, zie dit stukje op het kanoforum. Door tijd- en ruimtegebrek heb ik die boot weer moeten verkopen maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Van de zomer heb ik via een welbekende tweedehands spullen website een krijgertje opgehaald in de buurt. Het was de bedoeling er een beginnersbootje voor het hoogknielen van te maken maar daar bleek de boot niet geschikt voor.

Wat nu? Weggooien is zonde (ook al was het eigenlijk een overleden boot waar weinig eer aan te behalen valt). Dus, na een paar keer kijken en uitproberen bledek ik dat met deze boot geknield nog te soloën valt. En ik heb (nog) geen solokano.

Eén en één is twee dus zo gezegd zo gedaan, a solo canoe is reborn krijgt een vervolg. De stoeltjes en voetensteunen zijn eruit en voor het hoogknielen had ik snel een paar latjes vastgeschroefd als thwarts. Voor laagknielen zit het dek echter in de weg, je kunt je benen niet goed genoeg uit elkaar zetten. Dat wordt dus nog even knutselen. Veel verwacht ik niet van deze boot maar daar is de prijs ook naar  😉

Wat plaatjes:

Alles zit er nog in, ook de stoeltjes

Alles zit er nog in, ook de stoeltjes

voetensteunen, gaan er ook uit.

voetensteunen, gaan er ook uit.

Kale boot, twee latten als thwarts.

Kale boot, twee latten als thwarts.

Voorpunt, met reparatie.

Voorpunt, met reparatie.

De achterpunt

De achterpunt

 

on A solo canoe is reborn revisited

Weer een stapje

Morgen gaan we op de club de Explorer eens uitgebreid proberen. Er moet nog veel aan gebeuren, waaronder de zitjes opnieuw bekleden.

Wel heb ik vandaag tussen de bedrijven door de houten draaggrepen en dekjes gelakt.

Als iemand nog een oude autogordel heeft liggen hou ik me aanbevolen!  Kleur onbelangrijk, alhoewel die dingen meestal zwart zijn 😉

De handgrepen hangen te drogen

De handgrepen hangen te drogen

Gelakte dekjes

Gelakte dekjes

 

on Weer een stapje

Een tweede leven voor een Mad River Explorer

Een goed jaar geleden heb ik voor RCC een schitterende maar erg verwaarloosde Mad River Explorer (kevlar!) opgepikt. De boot had een hele tijd ondersteboven in de tuin gelegen en al het houtwerk was gaan rotten. Bovendien was de boot helemaal vaal geworden.

Vol goede moed zou ik die boot afgelopen jaar gaan opknappen maar daar kwam maar steeds niets van. Vandaag dus wel. Lennart kwam gezellig een dagje klussen en aan het eind van de middag kon de Explorer weer het water op.

Eigenlijk moet het juk vervangen worden, het hout was er toch erger aan toe dan ik had gehoopt, maar dat gaat binnenkort gebeuren. Het overige houtwerk zoals de zitjes, dekken en de handvatten moeten nog in de lak maar eerst gaan we de boot eens proberen aanstaande zondag. Verder moeten de zitjes opnieuw voorzien worden van iets om op te zitten, het rieten vlechtwerk is kapot en de door de vorige eigenaren aangebrachte provisorische reparatie is  eigenlijk geen gezicht.

Maar alles bij elkaar ben ik heel tevreden en denk ik dat RCC nu een hele fijne open kano heeft waar iedereen veel plezier aan kan beleven. Al was het maar omdat we nu ook op de Rotte kunnen varen zonder risico op een hernia ..

 

DSCN1299 DSCN1300 DSCN1301 DSCN1302 DSCN1303 DSCN1304 DSCN1305

on Een tweede leven voor een Mad River Explorer

Nieuwe sterren aan het firmament ..

Ik heb nog geen kans gezien foto’s te maken maar twee weken terug heb ik een hele fijne houten Struer Delta en Struer Aspida weten te kopen! Yay!

Vanwege het winderige weer kon ik er nog niet in varen maar deze week heb ik twee keer kans gezien even in de Delta te varen en wow, wat een vooruitgang! Het was dan ook zonder problemen dat ik één van de twee blauwe VEB delta’s verkocht heb (en dat in deze tijd!). Ik twijfel nog over nummer twee maar die ben ik al aan het verbouwen naar een smalle C1. Eigenlijk wil ik dat gewoon eens proberen en ik heb die boot toch al verziekt 😉

Deze winter ga ik de Aspida onder handen nemen, het voordek is behoorlijk gehavend maar dat gaat goed komen. En dan op zoek naar een maatje voor de C2. Misschien krijg ik een clubgenoot wel zo ver, hij heeft de Rottemeren marathon van 2012 ook al met mij in de Sundowner overleefd dus wie weet 😀

 

on Nieuwe sterren aan het firmament ..