The jedi returns.. In ieder geval de pologek :-)

Hoera, gisteren was het zover! Mijn splinternieuwe Dynamic Diamond polokajak, in licentie gebouwd door Tedisport in Polen onder toezicht en naar ontwerp van Wouter Ottjes van DPP, is er!  Gisteren ben ik naar Kanocentrum Arjan Bloem in Wormer gereden om hem op te halen.

Afgelopen de zomer heb ik een stokoude Dynamic (eerste serie uit 2001 oid., in ieder geval ex-Robert Aitken) opgeknapt en gevaren en dat bleek een geweldige boot. Alleen voor mij net een maatje te klein maar goed genoeg om te ervaren wat er met een Dynamic allemaal mogelijk is.

Daarom had ik besloten voor mezelf een nieuwe in mijn maat te kopen en gisteren heb ik deze opgehaald.

Mijn eerste indruk is: wat een mooie boot! Ongetwijfeld bouwt DPP zelf nog mooiere boten maar gezien de beduidend lagere prijs (1195 ipv 1890 euro) en de veel minder lange levertijd is dit voor spelers die niet in de top spelen (zoals ik) een aantrekkelijk alternatief.

Of de boot blijft zoals hij is moet ik nog even bezien, het zitje uit de oude Dynamic was ruimer en makkelijker instappen. mogelijk dat ik nog wat ga overzetten of verplaatsen. Eerst maar eens kijken hoe de boot zo vaart want daar heb je hem tenslotte voor. De boot zit wel erg comfortabel, net als de oude boot, ook al is deze boot rondom de kuip wat platter dan de 2003 versie. Mogelijk dat ik het zitje zo laat en over een tijdje de dijbeensteunen wat aanpas. Maar eerst proberen.

Wat plaatjes:

dd1

Totaalplaatje

dd2

Diamonds are a boy’s best friend 😉

 

dd5

Mooie verzonken bumpers, ik ben benieuwd hoe dat vaart.

dd4

Niet heel goed te lezen maar het is een gelicenseerde boot, geen jatwerk.

dd3

De neus van binnen..

 

on The jedi returns.. In ieder geval de pologek :-)