Kanopolo doeltjes

Sinds kort ben ik weer betrokken bij de breedtesport in het kanopolo en één van de vragen die regelmatig voorbij komen is: hoe maken we doelen?

Dit kan natuurlijk op veel manieren maar de doelen bij KV de Batavier uit Nijmegen zijn erg mooi. De bouwtekeningen hiervoor (Bedankt mannen! Echt top!) heb ik onlangs gekregen om voor Natsec doelen te kunnen maken en voor alle clubs die er belang bij hebben stel ik ze ook meteen maar beschikbaar.

canoepolo_goals

 

on Kanopolo doeltjes

Kanopolo Coaching handboek

Voor de zomervakantie ben ik naar de cursus voor beginnend kanopolo coach (gegeven door Sytse van der Zwan en Tim Schrama) geweest en daar had ik beloofd het kanopolo coaching handboek wat een aantal jaren geleden uitgebracht is door de NKB beschikbaar te maken.

Door allerlei omstandigheden is dat er nog niet van gekomen maar bij deze, hier is het! Het zijn PDF-jes dus klik op de link met je rechtermuistoets en “sla op als..” om het te kunnen lezen/printen/etc.

KANOPOLO voorkant kaft colofon kanobond achterkant kaft

 

on Kanopolo Coaching handboek

The jedi returns.. In ieder geval de pologek :-)

Hoera, gisteren was het zover! Mijn splinternieuwe Dynamic Diamond polokajak, in licentie gebouwd door Tedisport in Polen onder toezicht en naar ontwerp van Wouter Ottjes van DPP, is er!  Gisteren ben ik naar Kanocentrum Arjan Bloem in Wormer gereden om hem op te halen.

Afgelopen de zomer heb ik een stokoude Dynamic (eerste serie uit 2001 oid., in ieder geval ex-Robert Aitken) opgeknapt en gevaren en dat bleek een geweldige boot. Alleen voor mij net een maatje te klein maar goed genoeg om te ervaren wat er met een Dynamic allemaal mogelijk is.

Daarom had ik besloten voor mezelf een nieuwe in mijn maat te kopen en gisteren heb ik deze opgehaald.

Mijn eerste indruk is: wat een mooie boot! Ongetwijfeld bouwt DPP zelf nog mooiere boten maar gezien de beduidend lagere prijs (1195 ipv 1890 euro) en de veel minder lange levertijd is dit voor spelers die niet in de top spelen (zoals ik) een aantrekkelijk alternatief.

Of de boot blijft zoals hij is moet ik nog even bezien, het zitje uit de oude Dynamic was ruimer en makkelijker instappen. mogelijk dat ik nog wat ga overzetten of verplaatsen. Eerst maar eens kijken hoe de boot zo vaart want daar heb je hem tenslotte voor. De boot zit wel erg comfortabel, net als de oude boot, ook al is deze boot rondom de kuip wat platter dan de 2003 versie. Mogelijk dat ik het zitje zo laat en over een tijdje de dijbeensteunen wat aanpas. Maar eerst proberen.

Wat plaatjes:

dd1

Totaalplaatje

dd2

Diamonds are a boy’s best friend 😉

 

dd5

Mooie verzonken bumpers, ik ben benieuwd hoe dat vaart.

dd4

Niet heel goed te lezen maar het is een gelicenseerde boot, geen jatwerk.

dd3

De neus van binnen..

 

on The jedi returns.. In ieder geval de pologek :-)

The sport for true idiots

Wat een vraag op het kanoforum al niet kan laten gebeuren. Een jongedame die recentelijk in de buurt is komen wonen en polo gespeeld heeft bij de Hydronauten en de GKV wilde weer varen en met die gigantische mooie hoeveelheid materiaal die we bij Natsec hebben is daar natuurlijk perfect voor.

Voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie hebben we een stukje gevaren en al vrij snel bleek dat er meer belangstelling is binnen Natsec dus we gaan gewoon weer beginnen.

Woon je in de buurt van Vlaardingen/Rotterdam en heb je zin om kennis te maken met kanopolo (the sport for true idiots), laat dan even wat weten. De spullen hebben we en hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Let’s play ball!

on The sport for true idiots