Weer een stapje

Morgen gaan we op de club de Explorer eens uitgebreid proberen. Er moet nog veel aan gebeuren, waaronder de zitjes opnieuw bekleden.

Wel heb ik vandaag tussen de bedrijven door de houten draaggrepen en dekjes gelakt.

Als iemand nog een oude autogordel heeft liggen hou ik me aanbevolen!  Kleur onbelangrijk, alhoewel die dingen meestal zwart zijn 😉

De handgrepen hangen te drogen

De handgrepen hangen te drogen

Gelakte dekjes

Gelakte dekjes

 

on Weer een stapje

Een tweede leven voor een Mad River Explorer

Een goed jaar geleden heb ik voor RCC een schitterende maar erg verwaarloosde Mad River Explorer (kevlar!) opgepikt. De boot had een hele tijd ondersteboven in de tuin gelegen en al het houtwerk was gaan rotten. Bovendien was de boot helemaal vaal geworden.

Vol goede moed zou ik die boot afgelopen jaar gaan opknappen maar daar kwam maar steeds niets van. Vandaag dus wel. Lennart kwam gezellig een dagje klussen en aan het eind van de middag kon de Explorer weer het water op.

Eigenlijk moet het juk vervangen worden, het hout was er toch erger aan toe dan ik had gehoopt, maar dat gaat binnenkort gebeuren. Het overige houtwerk zoals de zitjes, dekken en de handvatten moeten nog in de lak maar eerst gaan we de boot eens proberen aanstaande zondag. Verder moeten de zitjes opnieuw voorzien worden van iets om op te zitten, het rieten vlechtwerk is kapot en de door de vorige eigenaren aangebrachte provisorische reparatie is  eigenlijk geen gezicht.

Maar alles bij elkaar ben ik heel tevreden en denk ik dat RCC nu een hele fijne open kano heeft waar iedereen veel plezier aan kan beleven. Al was het maar omdat we nu ook op de Rotte kunnen varen zonder risico op een hernia ..

 

DSCN1299 DSCN1300 DSCN1301 DSCN1302 DSCN1303 DSCN1304 DSCN1305

on Een tweede leven voor een Mad River Explorer