Opruiming: Struer Aspida C2

De boot staat ook op diverse tweedehands sites maar hier kan ik tenminste grote foto’s kwijt.

vooraanzicht Achterkant Binnenkant met vlonder Nogmaals binnenkant met vlonder Puntje met lakschade onderkant onderkant

on Opruiming: Struer Aspida C2

Paddling a racing canoe

Om te beginnen met het C-varen is het boekje “Paddling a racring canoe” van Steve Train goud waard. Alleen bleek ik nergens meer een online versie te kunnen vinden. Mocht iemand de officiele link weten, ik hoor het graag. Voor de rest is hier een lokale kopie, copyright etc. Steve Train:

PADDLING A RACING CANOE

Cheers!

 

on Paddling a racing canoe

We doen het eens helemaal anders!

Met in het achterhoofd dat we nog een 6  weken tot de Rottemeren marathon hebben zijn we vanavond wat gestructureerder gaan varen. Het eerste wat we maar eens gingen proberen was omdraaien die handel. Ik voor, Martijn achter. Op zich is dat niet heel onlogisch, gezien mijn voorliefde voor hard scheppen en zo af en toe een beetje bij sturen. In de K2 zit ik ook liever achterin.

En wat bleek nou? Dit werkt super! Martijn kreeg net wat meer stabiliteit doordat hij kon zien wanneer ik iets ging doen en de boot niet onverwacht ging kantelen en ik kon me bezig houden met … hard scheppen. Alles bij elkaar begonnen we serieus tempo te krijgen en de vaart erin te houden.

Eigenlijk kan ik niet wachten tot we de Aspida gaan proberen. Het is niet reëel maar stiekum zou ik daar best de aankomende Rottemeren marathon in willen varen. Het zal wel de Sundowner of de Explorer worden, maar toch,  🙂

Wordt vervolgd!

on We doen het eens helemaal anders!

Rottemeren marathon 2012

Op de fotogallerij van de Rottemeren marathon 2012 stonden  veel leuke foto’s maar de serie van de Sundowner heb ik even hier gezet

Van een afstandje

Van een afstandje

Hup, scheppen!

Hup, scheppen!

Echt, ik ben niet zo heel fanatiek, meestal..

Echt, ik ben niet zo heel fanatiek, meestal..

Woehoe! We steken er voorbij!

Woehoe! We steken er voorbij!

We jagen op de andere C2 Achtervolgd door K1's Hut!

on Rottemeren marathon 2012

Weer een stapje

Morgen gaan we op de club de Explorer eens uitgebreid proberen. Er moet nog veel aan gebeuren, waaronder de zitjes opnieuw bekleden.

Wel heb ik vandaag tussen de bedrijven door de houten draaggrepen en dekjes gelakt.

Als iemand nog een oude autogordel heeft liggen hou ik me aanbevolen!  Kleur onbelangrijk, alhoewel die dingen meestal zwart zijn 😉

De handgrepen hangen te drogen

De handgrepen hangen te drogen

Gelakte dekjes

Gelakte dekjes

 

on Weer een stapje

Een tweede leven voor een Mad River Explorer

Een goed jaar geleden heb ik voor RCC een schitterende maar erg verwaarloosde Mad River Explorer (kevlar!) opgepikt. De boot had een hele tijd ondersteboven in de tuin gelegen en al het houtwerk was gaan rotten. Bovendien was de boot helemaal vaal geworden.

Vol goede moed zou ik die boot afgelopen jaar gaan opknappen maar daar kwam maar steeds niets van. Vandaag dus wel. Lennart kwam gezellig een dagje klussen en aan het eind van de middag kon de Explorer weer het water op.

Eigenlijk moet het juk vervangen worden, het hout was er toch erger aan toe dan ik had gehoopt, maar dat gaat binnenkort gebeuren. Het overige houtwerk zoals de zitjes, dekken en de handvatten moeten nog in de lak maar eerst gaan we de boot eens proberen aanstaande zondag. Verder moeten de zitjes opnieuw voorzien worden van iets om op te zitten, het rieten vlechtwerk is kapot en de door de vorige eigenaren aangebrachte provisorische reparatie is  eigenlijk geen gezicht.

Maar alles bij elkaar ben ik heel tevreden en denk ik dat RCC nu een hele fijne open kano heeft waar iedereen veel plezier aan kan beleven. Al was het maar omdat we nu ook op de Rotte kunnen varen zonder risico op een hernia ..

 

DSCN1299 DSCN1300 DSCN1301 DSCN1302 DSCN1303 DSCN1304 DSCN1305

on Een tweede leven voor een Mad River Explorer

Nieuwe sterren aan het firmament ..

Ik heb nog geen kans gezien foto’s te maken maar twee weken terug heb ik een hele fijne houten Struer Delta en Struer Aspida weten te kopen! Yay!

Vanwege het winderige weer kon ik er nog niet in varen maar deze week heb ik twee keer kans gezien even in de Delta te varen en wow, wat een vooruitgang! Het was dan ook zonder problemen dat ik één van de twee blauwe VEB delta’s verkocht heb (en dat in deze tijd!). Ik twijfel nog over nummer twee maar die ben ik al aan het verbouwen naar een smalle C1. Eigenlijk wil ik dat gewoon eens proberen en ik heb die boot toch al verziekt 😉

Deze winter ga ik de Aspida onder handen nemen, het voordek is behoorlijk gehavend maar dat gaat goed komen. En dan op zoek naar een maatje voor de C2. Misschien krijg ik een clubgenoot wel zo ver, hij heeft de Rottemeren marathon van 2012 ook al met mij in de Sundowner overleefd dus wie weet 😀

 

on Nieuwe sterren aan het firmament ..