Klaar voor de winter..

De zomer is echt definitief voorbij en de herfststormen maken het C1-en een stuk minder aantrekkelijk vind ik. Wat doe je dan in zo’n geval? Een paar jaar geleden heb ik eens een hele fijne kayak ergometer van Speedstroke gekocht speciaal om thuis te kunnen trainen. Inmiddels zijn er ook C1 ergometers op de markt maar die hebben een paar grote nadelen:

  1. Een C1 ergomenter kost een boel centjes en ik wil eigenlijk een moderne C1 kopen (en die kosten ook geld)
  2. De kayak ergometer wil ik niet wegdoen maar twee apparaten is een beetje veel van het goede, zeker qua in de weg staan. De Speedstroke heeft een mooi plekje maar daar kan maar één apparaat staan.

Dus ben ik al een paar weken aan het bedenken hoe ik de Kayak ergometer zodanig kan gebruiken dat ik er ook C1 mee kan trainen. Uiteindelijk viel het kwartje en na een kwartiertje (max, twee schroeven los draaien, eentje weer vast, gaatje boren, hoeveel tijd kost dat nou?) had ik de steel van mijn oude zelfbouw C1 peddel gemonteerd in plaats van de originele kayak peddel.

Achter het zitje heb ik een zelfgebouwd (lang geleden, stond ook al een tijdje zielig in een hoekje) houten bankje neergezet en een provisorisch knieblok erop gelegd. Linkervoet op het paneel bij de voetensteun en presto, een instant C1 ergometer!

In hoeverre de afstands/snelheidsmeter ed. nog correct is weet ik niet, daar ga ik nog wel achterkomen, maar ik kan trainen en zelfs je evenwicht bewaren is nog best lastig, een stuk lastiger dan zittend! En nu sparen voor een mooie nieuwe C1 (Nelo Vintage? Lijkt me wel wat ..)

 

on Klaar voor de winter..

Boulderen in de speeltuin

Vorig jaar had ik het al eens gezien en na het afronden van de klimcursus (meer een opfrisursus) maar vorige week wilde ik wel eens kijken of Nienke daar een stukje kon boulderen, ze wil zo graag klimmen. Blij toe, het is een erg leuke sport en goed voor het kanovaren later 😉

Gisteren was het geweldig weer en we zijn met zijn drieen lekker naar de speeltuin gegaan. Stijn ging lekker graven en stenen verstoppen, met Nienke heb ik samen de klimmuurtjes verkend. Er zitten erg leuke dingen tussen en als je je fantasie gaat gebruiken en niet alleen aan de grepen wilt hangen kun je er ook als volwassene leuke dingen trainen. Omdat de muurtjes rond de twee meter hoog zijn is zekeren voor een volwassene niet echt nodig, bij kinderen is het wel verstandig om er bij te blijven en te spotten (en in geval van nood een handje toe te steken). De klimmuurtjes staan in een grote zandbak , een crashpad is niet echt nodig. Zowiezo zjin het rechte muurtjes dus je valt niet op je rug.

Alles bij elkaar was het een boeiende middag! Nienke heeft een hoop geleerd en begon na verloop van tijd ook zelf te zien hoe en waar ze haar handen en voeten moest neerzetten. Ze heeft zelfs een eigen routetje gevonden en was apetrots natuurlijk. Dit gaan we vaker doen! Neem ik gelijk een fototoestel mee, dat had ik gisteren helaas vergeten.

 

on Boulderen in de speeltuin