lekker beulen op de Rotte!

Vanochtend zou het perfect vaarweer worden, in tegenstelling tot de rest van de paasdagen, dus we hebben ervan geprofiteerd om nog even lekker te trainen. De bedoeling was op en neer naar het witte bruggetje vlak voor de Zevenhuizerplas, een afstand van pakweg 20 km.

Op een of andere manier hadden we flink de sokken erin op de eerste helft, we hebben af en toe ook gespeeld. Met name Juul en Aernoud in de K2 konden lekker doortrekken dus voor ons was het goed trainen. Lekker is dat, zak je een beetje af om op zog varen te oefenen (moet het toch een keer leren), trekt iedereen op en voor je het weet ga je toch stevig sprinten. Zo ben ik ook wel weer, dat laat ik me niet gebeuren  😉

De terugweg was ook lekker blazen tot pakweg 17 a 18 km, toen was ineens de koek heel erg op. Met de tanden op elkaar heb ik het stuk uit gevaren maar ik was blij dat ik weer bij de steiger was. In het attachment weer een fijn rapportje, met grote dank aan Ivo, die ik uiteindelijk niet bij kon houden….

RCC – Rotte – 080412

 

on lekker beulen op de Rotte!

Vandaag ben ik weer gaan trainen voor de C1. Het is nog stervenskoud en ik heb geen zin in een zwempartij met de Delta. Daarom heb ik vandaag de RCC club canadees gepakt. Het is een oude, zware tobbe, een 15 ft lang en zeker niet de snelste. Maar wel heel geschikt om de j-slag mee te oefenen. Zittend op het bankje lukte dat nog best redelijk, in hoge kniel was het allemaal een stuk wiebeliger. Mijn peddel was iets te kort om lekker met hoogkniel te varen dus na een 100 meter hield ik het voor gezien en ging ik weer op het bankje zitten. Vandaag even liever blojan dan dojan 😉

Het ging niet snel maar na een paar kilometer begon de j-slag toch enigszins soepel te lijken. Nog een paar keer oefenen en dan komt de Delta weer van zijn plekkie. Als het goed is is tegen die tijd ook alles af  🙂

 

on

Weer varen!

Vanwege een verjaardag ben ik vandaag niet gaan klimmen maar iets eerder naar de club getogen om weer eens een stukje te gaan varen. Het was er verlaten maar gelukkig kwam Aernoud nog langs en konden we samen opvaren. Het bleek voor mij iets lichter en minder doorbeulwerk dan voor Aernoud. Is ook wel eens lekker om te ervaren 😉

We hebben een 13 kilometer gevaren denk ik zo, tijd heb ik niet opgenomen maar ik schat dat we een 1,5 uur onderweg zijn geweest in de club Civet Cat’s.

Geinige anecdote voor in het haardvuur: op de verjaardag waar we naar toe zouden gaan (zie boven) werd ‘s avonds ook een hapje gegeten en toen ik voor mijn gevoel niet eens zo gek veel opschepte grapte vrouwlief dat ik vanmorgen getraind had. Waarop mijn zwager vroeg: “hoe lang, vijf uur?” *LOL*

 

on Weer varen!

IJs!

Sinds kort is Nederland eindelijk in de ban van de winter gekomen. Het meeste water is bevroren behalve de Oude Maas en de zee natuurlijk. Omdat het toch niet zo geweldig varen is in een K1 of CivetCat op de Oude Maas (of op zee  😉 )  heb ik vandaag toch maar de ergometer uit het stof gehaald.

Het plan was 4 * 2000 meter Steigerung te varen met rusten, voorafgegaan door 2000 meter invaren. Helaas waren de batterijen van de ergometer na het invaren op het eind van de 2e Steigerung op en ik had natuurlijk geen volle aaa batterijen liggen  🙁 .

Invaren ging met een gemiddelde van 2:55 per 500 meter. De eerste 2000 zat ik op 2:28 per 500 meter, de 2e moet in de buurt van de 2:22 geweest zijn maar dat zullen we nooit weten.

De batterijen zitten in de oplader, overmorgen weer een poging!

 

on IJs!

Het vriest bijna

Training Kralingse Plas 29-01-2012Met een temperatuur van net iets boven nul en een windchill van een paar graden was het best fris in de boot. Voor de zekerheid hebben we gevaren in civetcats, die waren er nog ondanks de RCC midwintertocht. Voor de zekerheid had ik een oude Kirton Lancer meegebracht maar met de wind en klots vond ik een iets stabielere boot wel even lekker. Om precies dezelfde reden hebben we getraind op de Kralingse Plas. gaat het fout ben je hoogstens een twee kilometer van huis.

Opstarten ging wat soepel maar toen we een keer op gang waren ging het best goed en hebben we toch nog een kleine 14 km gevaren.  het tempo is nog niet helemaal wedstrijd tempo, dat hoeft ook niet , met een gemiddelde van 9 km per uur en zelfs een aardige piek snelheid van bijna 11 km per uur.

Het enige wat nog steeds niet  op gang komt is het trainings log, zeker door de week heb ik na een training echt geen zin meer om iets in te gaan zitten tikken.

Kaartje

on Het vriest bijna

training log, 2 januari 2012

Vandaag weinig gedaan. Omdat ik naar mijn werk fiets in ieder geval 24 km gefietst dus met de cardio zit het wel goed.

Qua kracht training heb ik alleen 3 * 20 pushups, 2 * 20 situps en 2* 20 achtjes (zitten, voeten van de grond met de benen gestrekt, achtjes draaien met je voeten) gedaan. Weliswaar was dat erg weinig maar het is een begin, zeker voor een avond die niet van de grond wilde komen.

Algemeen : dit moet ik vaker doen, alleen minder eten.

Morgen weer een dag. Dan ergometeren op de speedstroke.

on training log, 2 januari 2012