Afscheid van een fijne vriend

Met enigszins pijn in mijn hart heb ik twee weken terug besloten dat de Speedstroke ergometer naar een nieuw thuis mocht. Indertijd heb ik er heel veel plezier van gehad en er graag op getraind. Maar de laatste tijd ben ik alleen nog maar (weer) met kanopolo bezig en nu de Accelero ook verkocht is en ik geen marathons meer vaar stond hij gewoon in de weg.

In Nederland was er hoegenaamd geen belangstelling maar in Duitsland was hij zo verkocht en op tweede paasdag hebben we de Speedstroke naar zijn nieuwe eigenaren gebracht. Hopelijk hebben ze er net zoveel plezier van als ik.

Nog een paar plaatjes voor later:

Weer in kajak toestand Olympische kwaliteit :-) Stevige poten

on Afscheid van een fijne vriend

Klaar voor de winter..

De zomer is echt definitief voorbij en de herfststormen maken het C1-en een stuk minder aantrekkelijk vind ik. Wat doe je dan in zo’n geval? Een paar jaar geleden heb ik eens een hele fijne kayak ergometer van Speedstroke gekocht speciaal om thuis te kunnen trainen. Inmiddels zijn er ook C1 ergometers op de markt maar die hebben een paar grote nadelen:

  1. Een C1 ergomenter kost een boel centjes en ik wil eigenlijk een moderne C1 kopen (en die kosten ook geld)
  2. De kayak ergometer wil ik niet wegdoen maar twee apparaten is een beetje veel van het goede, zeker qua in de weg staan. De Speedstroke heeft een mooi plekje maar daar kan maar één apparaat staan.

Dus ben ik al een paar weken aan het bedenken hoe ik de Kayak ergometer zodanig kan gebruiken dat ik er ook C1 mee kan trainen. Uiteindelijk viel het kwartje en na een kwartiertje (max, twee schroeven los draaien, eentje weer vast, gaatje boren, hoeveel tijd kost dat nou?) had ik de steel van mijn oude zelfbouw C1 peddel gemonteerd in plaats van de originele kayak peddel.

Achter het zitje heb ik een zelfgebouwd (lang geleden, stond ook al een tijdje zielig in een hoekje) houten bankje neergezet en een provisorisch knieblok erop gelegd. Linkervoet op het paneel bij de voetensteun en presto, een instant C1 ergometer!

In hoeverre de afstands/snelheidsmeter ed. nog correct is weet ik niet, daar ga ik nog wel achterkomen, maar ik kan trainen en zelfs je evenwicht bewaren is nog best lastig, een stuk lastiger dan zittend! En nu sparen voor een mooie nieuwe C1 (Nelo Vintage? Lijkt me wel wat ..)

 

on Klaar voor de winter..

IJs!

Sinds kort is Nederland eindelijk in de ban van de winter gekomen. Het meeste water is bevroren behalve de Oude Maas en de zee natuurlijk. Omdat het toch niet zo geweldig varen is in een K1 of CivetCat op de Oude Maas (of op zee  😉 )  heb ik vandaag toch maar de ergometer uit het stof gehaald.

Het plan was 4 * 2000 meter Steigerung te varen met rusten, voorafgegaan door 2000 meter invaren. Helaas waren de batterijen van de ergometer na het invaren op het eind van de 2e Steigerung op en ik had natuurlijk geen volle aaa batterijen liggen  🙁 .

Invaren ging met een gemiddelde van 2:55 per 500 meter. De eerste 2000 zat ik op 2:28 per 500 meter, de 2e moet in de buurt van de 2:22 geweest zijn maar dat zullen we nooit weten.

De batterijen zitten in de oplader, overmorgen weer een poging!

 

on IJs!

Happy New Year!

Oftewel, gelukkig nieuwjaar! De standaard goede voornemens voor een kanovaarder zijn natuurlijk meer varen, wat vaker mijn neus op de club laten zien, gerichter trainen, dat soort dingen. Maar een goed voornemen is gedoemd te mislukken zonder een duidelijk doel. Daarom heb ik mezelf een doel gesteld: de komende, vijfentwintigste (!) editie van de Rottemeren marathon eens een fatsoenlijke tijd neerzetten in de K1 (als het in de C1 lukt mag dat ook  😉  ) en wel 1:45. Gezien mijn tijden totnogtoe (rond de 2 uur) is dat een aardige klus maar we zijn al een tijdje goed bezig.

Om mijn training, vordering etc. wat beter inzichtelijk te krijgen ga ik eindelijk eens een trainings log bijhouden. Vandaag, 1 januarie 2012, ben ik snotverkouden en heb ik helemaal geen zin om te gaan trainen door een slaaptekort (fijn als de kinderen om kwart voor acht vinden dat ze nu toch echt wel genoeg geslapen hebben en dat het beneden veel leuker is om met papa te spelen). Een ideaal moment om met een log te beginnen dus.

Eerst maar eens de planning voor deze week verzinnen en dan aan de slag!

 

on Happy New Year!