Opruiming: Struer Aspida C2

De boot staat ook op diverse tweedehands sites maar hier kan ik tenminste grote foto’s kwijt.

vooraanzicht Achterkant Binnenkant met vlonder Nogmaals binnenkant met vlonder Puntje met lakschade onderkant onderkant

on Opruiming: Struer Aspida C2

Paddling a racing canoe

Om te beginnen met het C-varen is het boekje “Paddling a racring canoe” van Steve Train goud waard. Alleen bleek ik nergens meer een online versie te kunnen vinden. Mocht iemand de officiele link weten, ik hoor het graag. Voor de rest is hier een lokale kopie, copyright etc. Steve Train:

PADDLING A RACING CANOE

Cheers!

 

on Paddling a racing canoe

Nieuwe sterren aan het firmament ..

Ik heb nog geen kans gezien foto’s te maken maar twee weken terug heb ik een hele fijne houten Struer Delta en Struer Aspida weten te kopen! Yay!

Vanwege het winderige weer kon ik er nog niet in varen maar deze week heb ik twee keer kans gezien even in de Delta te varen en wow, wat een vooruitgang! Het was dan ook zonder problemen dat ik één van de twee blauwe VEB delta’s verkocht heb (en dat in deze tijd!). Ik twijfel nog over nummer twee maar die ben ik al aan het verbouwen naar een smalle C1. Eigenlijk wil ik dat gewoon eens proberen en ik heb die boot toch al verziekt 😉

Deze winter ga ik de Aspida onder handen nemen, het voordek is behoorlijk gehavend maar dat gaat goed komen. En dan op zoek naar een maatje voor de C2. Misschien krijg ik een clubgenoot wel zo ver, hij heeft de Rottemeren marathon van 2012 ook al met mij in de Sundowner overleefd dus wie weet 😀

 

on Nieuwe sterren aan het firmament ..

Clinic/Workshop hoog-kniel kano varen

Dit idee is nog heel pril maar met de recente aankopen en mijn eigenbouw bootje (en eventueel de paarse Delta van de buren) is het natuurlijk goed mogelijk om eens een clinic of workshop te houden en wat gestructureerd te werken aan de kunst van het hoge kniel varen in een wedstrijdkano. In ieder geval probeer ik een instructeur te regelen. Deelname is op eigen kosten maar de persoon die ik op het oog heb kennende zullen de bedragen meevallen.

Mocht je interesse hebben, laat het dan weten aan michiel @ deze website. Als je eventueel zelf een geschikte boot hebt (hoeft  geen wedstrijd boot te zijn) om mee te doen met een voldoende lange peddel om hoog-kniel mee te kunnen varen kun je die natuurlijk altijd meenemen. Gebruik van mijn vloot is gratis (als ik zelf ook maar aan varen toe kom) maar natuurlijk beperkt. Mocht iemand een wedstrijd C2 hebben of weten die we kunnen gebruiken zou dat te gek zijn!

Meer later maar ik post weer zodra ik meer weet!

 

on Clinic/Workshop hoog-kniel kano varen

Delta’s gevonden!

Hoera!

Stomtoevallig kwam ik gisteren op een heel bekende tweedehands website een advertentie tegen van iemand die twee oude Duitse “zee kano’s” te koop aanbood. Op de bijbehorende foto’s waren twee oude Delta C1’s te zien dus ik heb er gelijk werk van gemaakt. Om een lang verhaal kort te maken: volgende week ga ik de boten ophalen en eens kijken of ik in ieder geval 1 van de twee kan versmallen.

1 Comment

Gezocht: Delta C1!

Een paar jaar geleden heb ik er al eens eentje gehad maar niet onder de knie gekregen. Nu ik heb kunnen oefenen in de zelfbouw C1 wil ik het weer eens proberen maar inmiddels heb ik die Delta natuurlijk niet meer…

Als iemand eentje te koop/leen/huur weet, laat het me svp weten! Bij Never Dry in Rotterdam ligt er eentje (een paarse) die ik graag zou willen proberen maar ik nog geen reactie van de voorzitter gehad.

Het hoeft overigens geen echte Struer te zijn, hoewel ik daar natuurlijk wel een paar nachtjes niet van zou kunnen slapen. Alles is welkom, staat is redelijk onbelangrijk, ik krijg het wel gerepareerd.

Multiple overview of Delta sprint canoe

on Gezocht: Delta C1!