lekker beulen op de Rotte!

Vanochtend zou het perfect vaarweer worden, in tegenstelling tot de rest van de paasdagen, dus we hebben ervan geprofiteerd om nog even lekker te trainen. De bedoeling was op en neer naar het witte bruggetje vlak voor de Zevenhuizerplas, een afstand van pakweg 20 km.

Op een of andere manier hadden we flink de sokken erin op de eerste helft, we hebben af en toe ook gespeeld. Met name Juul en Aernoud in de K2 konden lekker doortrekken dus voor ons was het goed trainen. Lekker is dat, zak je een beetje af om op zog varen te oefenen (moet het toch een keer leren), trekt iedereen op en voor je het weet ga je toch stevig sprinten. Zo ben ik ook wel weer, dat laat ik me niet gebeuren  😉

De terugweg was ook lekker blazen tot pakweg 17 a 18 km, toen was ineens de koek heel erg op. Met de tanden op elkaar heb ik het stuk uit gevaren maar ik was blij dat ik weer bij de steiger was. In het attachment weer een fijn rapportje, met grote dank aan Ivo, die ik uiteindelijk niet bij kon houden….

RCC – Rotte – 080412

 

on lekker beulen op de Rotte!

Weer varen!

Vanwege een verjaardag ben ik vandaag niet gaan klimmen maar iets eerder naar de club getogen om weer eens een stukje te gaan varen. Het was er verlaten maar gelukkig kwam Aernoud nog langs en konden we samen opvaren. Het bleek voor mij iets lichter en minder doorbeulwerk dan voor Aernoud. Is ook wel eens lekker om te ervaren 😉

We hebben een 13 kilometer gevaren denk ik zo, tijd heb ik niet opgenomen maar ik schat dat we een 1,5 uur onderweg zijn geweest in de club Civet Cat’s.

Geinige anecdote voor in het haardvuur: op de verjaardag waar we naar toe zouden gaan (zie boven) werd ‘s avonds ook een hapje gegeten en toen ik voor mijn gevoel niet eens zo gek veel opschepte grapte vrouwlief dat ik vanmorgen getraind had. Waarop mijn zwager vroeg: “hoe lang, vijf uur?” *LOL*

 

on Weer varen!

Het vriest bijna

Training Kralingse Plas 29-01-2012Met een temperatuur van net iets boven nul en een windchill van een paar graden was het best fris in de boot. Voor de zekerheid hebben we gevaren in civetcats, die waren er nog ondanks de RCC midwintertocht. Voor de zekerheid had ik een oude Kirton Lancer meegebracht maar met de wind en klots vond ik een iets stabielere boot wel even lekker. Om precies dezelfde reden hebben we getraind op de Kralingse Plas. gaat het fout ben je hoogstens een twee kilometer van huis.

Opstarten ging wat soepel maar toen we een keer op gang waren ging het best goed en hebben we toch nog een kleine 14 km gevaren.  het tempo is nog niet helemaal wedstrijd tempo, dat hoeft ook niet , met een gemiddelde van 9 km per uur en zelfs een aardige piek snelheid van bijna 11 km per uur.

Het enige wat nog steeds niet  op gang komt is het trainings log, zeker door de week heb ik na een training echt geen zin meer om iets in te gaan zitten tikken.

Kaartje

on Het vriest bijna

Happy New Year!

Oftewel, gelukkig nieuwjaar! De standaard goede voornemens voor een kanovaarder zijn natuurlijk meer varen, wat vaker mijn neus op de club laten zien, gerichter trainen, dat soort dingen. Maar een goed voornemen is gedoemd te mislukken zonder een duidelijk doel. Daarom heb ik mezelf een doel gesteld: de komende, vijfentwintigste (!) editie van de Rottemeren marathon eens een fatsoenlijke tijd neerzetten in de K1 (als het in de C1 lukt mag dat ook  😉  ) en wel 1:45. Gezien mijn tijden totnogtoe (rond de 2 uur) is dat een aardige klus maar we zijn al een tijdje goed bezig.

Om mijn training, vordering etc. wat beter inzichtelijk te krijgen ga ik eindelijk eens een trainings log bijhouden. Vandaag, 1 januarie 2012, ben ik snotverkouden en heb ik helemaal geen zin om te gaan trainen door een slaaptekort (fijn als de kinderen om kwart voor acht vinden dat ze nu toch echt wel genoeg geslapen hebben en dat het beneden veel leuker is om met papa te spelen). Een ideaal moment om met een log te beginnen dus.

Eerst maar eens de planning voor deze week verzinnen en dan aan de slag!

 

on Happy New Year!

Techniek instructie op de ergometer

Vandaag kwamen we op de club onze Spaanse vaarder Pico tegen die sinds het vertrek van Andrew (terug naar Australie) en Mark (het oosten van het land) het samen varen mist. Aangezien wij nog genoeg te leren hebben willen we graag met hem samen trainen dus dit mes snijdt aan twee kanten  :-).

Om maar gelijk goed te beginnen kregen we wat techniek tips. Ivo kreeg andere dan ik dus ik ben heel benieuwd hoe dat uit gaat pakken. Voor mij was het duidelijk dat ik echt veel minder moet “slouchen” en meer gewicht op de peddel moet brengen. Na wat oefeningen op de ergometer (zie filmpje, bedankt Ivo!) kon ik dit gelijk in de praktijk brengen met de laatste les van de beginnerscursus die ik nog aan het geven was. Gelijk een kleine 2 uur peddelen, in een Civet Cat van Vajda dus ik had meer dan genoeg stabiliteit om goed op mijn techniek te letten.

Instructie op de ergometer bij RCC

 

on Techniek instructie op de ergometer

Weer trainen in de K1

Ergens is het een beetje heiligschennis maar sinds ik weer beginnerscursus geef bij RCC zit ik ook weer in de kayak en omdat herintreder Ivo ook mee doet varen we vaak een stukje K1 vooraf.

Vandaag zou het zulk pestweer worden dat ik de cursus een weekje uitgesteld heb maar met een ervaren vaarder is het lekker peddelen. Het ging zelfs zo goed dat we maar besloten hebben dat we op de zondagen samen op gaan trainen voor de komende Rottemeren marathon (2012).

In ieder geval ben ik blij dat ik de Accelero niet verkocht heb want voor dit soort weer is die boot gemaakt! Die paar mafkezen in een speedboot die veel te hard golven aan het maken waren, het maakte niet uit, de Accelero tuft er vrolijk doorheen.

Mocht er iemand zin hebben om mee te doen, laat maar horen, wie weet wordt het een gezellig clubje zo.

on Weer trainen in de K1