Paddling a racing canoe

Om te beginnen met het C-varen is het boekje “Paddling a racring canoe” van Steve Train goud waard. Alleen bleek ik nergens meer een online versie te kunnen vinden. Mocht iemand de officiele link weten, ik hoor het graag. Voor de rest is hier een lokale kopie, copyright etc. Steve Train:

PADDLING A RACING CANOE

Cheers!

 

on Paddling a racing canoe

We doen het eens helemaal anders!

Met in het achterhoofd dat we nog een 6  weken tot de Rottemeren marathon hebben zijn we vanavond wat gestructureerder gaan varen. Het eerste wat we maar eens gingen proberen was omdraaien die handel. Ik voor, Martijn achter. Op zich is dat niet heel onlogisch, gezien mijn voorliefde voor hard scheppen en zo af en toe een beetje bij sturen. In de K2 zit ik ook liever achterin.

En wat bleek nou? Dit werkt super! Martijn kreeg net wat meer stabiliteit doordat hij kon zien wanneer ik iets ging doen en de boot niet onverwacht ging kantelen en ik kon me bezig houden met … hard scheppen. Alles bij elkaar begonnen we serieus tempo te krijgen en de vaart erin te houden.

Eigenlijk kan ik niet wachten tot we de Aspida gaan proberen. Het is niet reëel maar stiekum zou ik daar best de aankomende Rottemeren marathon in willen varen. Het zal wel de Sundowner of de Explorer worden, maar toch,  🙂

Wordt vervolgd!

on We doen het eens helemaal anders!

Ugly Duckling opnieuw onder het mes

Ondanks dat ik heel tevreden ben over mijn Struer Delta heb ik toch zo’n knagend gevoel om toch een smallere boot te willen hebben. Niet dat het nodig is of dat het beter zou varen maar mijn Accelero vaart ook lekkerder dan een oude boot.

Omdat hier geen C1’s te krijgen zijn en ik het toch een beetje riskant vind om zomaar iets te bestellen en het beste ervan te hopen heb ik nog maar eens goed naar Ugly Duckling gekeken.

Daar moest toch iets van de maken zijn in de trant van de Plastex Cadet/Kape Joker zonder dat het gelijk een kapitaal moet kosten.

Vanmiddag had ik ineens een goed uur over dus ik heb me er maar eens toe gezet. Natuurlijk moet er nog een hoop gebeuren, zoals fatsoenlijke boorden (gunwales) en dwarslatten (thwarts), dan zal er ook meteen meer vorm en verband in zitten. Maar het resultaat van dat uurtje werk valt me niet tegen:

Ugly Duckling smaller, fase 1

Hopelijk lukt het van de week nieuwe boorden en dwarslatten te maken en installeren, ik kan niet wachten die boot uit te proberen  😉

 

on Ugly Duckling opnieuw onder het mes

A solo canoe is reborn revisited

Een jaar of twee geleden ben ik eens begonnen aan het ombouwen van een volgens mij al eens verbouwde open kano, zie dit stukje op het kanoforum. Door tijd- en ruimtegebrek heb ik die boot weer moeten verkopen maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Van de zomer heb ik via een welbekende tweedehands spullen website een krijgertje opgehaald in de buurt. Het was de bedoeling er een beginnersbootje voor het hoogknielen van te maken maar daar bleek de boot niet geschikt voor.

Wat nu? Weggooien is zonde (ook al was het eigenlijk een overleden boot waar weinig eer aan te behalen valt). Dus, na een paar keer kijken en uitproberen bledek ik dat met deze boot geknield nog te soloën valt. En ik heb (nog) geen solokano.

Eén en één is twee dus zo gezegd zo gedaan, a solo canoe is reborn krijgt een vervolg. De stoeltjes en voetensteunen zijn eruit en voor het hoogknielen had ik snel een paar latjes vastgeschroefd als thwarts. Voor laagknielen zit het dek echter in de weg, je kunt je benen niet goed genoeg uit elkaar zetten. Dat wordt dus nog even knutselen. Veel verwacht ik niet van deze boot maar daar is de prijs ook naar  😉

Wat plaatjes:

Alles zit er nog in, ook de stoeltjes

Alles zit er nog in, ook de stoeltjes

voetensteunen, gaan er ook uit.

voetensteunen, gaan er ook uit.

Kale boot, twee latten als thwarts.

Kale boot, twee latten als thwarts.

Voorpunt, met reparatie.

Voorpunt, met reparatie.

De achterpunt

De achterpunt

 

on A solo canoe is reborn revisited

Weer een stapje

Morgen gaan we op de club de Explorer eens uitgebreid proberen. Er moet nog veel aan gebeuren, waaronder de zitjes opnieuw bekleden.

Wel heb ik vandaag tussen de bedrijven door de houten draaggrepen en dekjes gelakt.

Als iemand nog een oude autogordel heeft liggen hou ik me aanbevolen!  Kleur onbelangrijk, alhoewel die dingen meestal zwart zijn 😉

De handgrepen hangen te drogen

De handgrepen hangen te drogen

Gelakte dekjes

Gelakte dekjes

 

on Weer een stapje

Een tweede leven voor een Mad River Explorer

Een goed jaar geleden heb ik voor RCC een schitterende maar erg verwaarloosde Mad River Explorer (kevlar!) opgepikt. De boot had een hele tijd ondersteboven in de tuin gelegen en al het houtwerk was gaan rotten. Bovendien was de boot helemaal vaal geworden.

Vol goede moed zou ik die boot afgelopen jaar gaan opknappen maar daar kwam maar steeds niets van. Vandaag dus wel. Lennart kwam gezellig een dagje klussen en aan het eind van de middag kon de Explorer weer het water op.

Eigenlijk moet het juk vervangen worden, het hout was er toch erger aan toe dan ik had gehoopt, maar dat gaat binnenkort gebeuren. Het overige houtwerk zoals de zitjes, dekken en de handvatten moeten nog in de lak maar eerst gaan we de boot eens proberen aanstaande zondag. Verder moeten de zitjes opnieuw voorzien worden van iets om op te zitten, het rieten vlechtwerk is kapot en de door de vorige eigenaren aangebrachte provisorische reparatie is  eigenlijk geen gezicht.

Maar alles bij elkaar ben ik heel tevreden en denk ik dat RCC nu een hele fijne open kano heeft waar iedereen veel plezier aan kan beleven. Al was het maar omdat we nu ook op de Rotte kunnen varen zonder risico op een hernia ..

 

DSCN1299 DSCN1300 DSCN1301 DSCN1302 DSCN1303 DSCN1304 DSCN1305

on Een tweede leven voor een Mad River Explorer

Klaar voor de winter..

De zomer is echt definitief voorbij en de herfststormen maken het C1-en een stuk minder aantrekkelijk vind ik. Wat doe je dan in zo’n geval? Een paar jaar geleden heb ik eens een hele fijne kayak ergometer van Speedstroke gekocht speciaal om thuis te kunnen trainen. Inmiddels zijn er ook C1 ergometers op de markt maar die hebben een paar grote nadelen:

  1. Een C1 ergomenter kost een boel centjes en ik wil eigenlijk een moderne C1 kopen (en die kosten ook geld)
  2. De kayak ergometer wil ik niet wegdoen maar twee apparaten is een beetje veel van het goede, zeker qua in de weg staan. De Speedstroke heeft een mooi plekje maar daar kan maar één apparaat staan.

Dus ben ik al een paar weken aan het bedenken hoe ik de Kayak ergometer zodanig kan gebruiken dat ik er ook C1 mee kan trainen. Uiteindelijk viel het kwartje en na een kwartiertje (max, twee schroeven los draaien, eentje weer vast, gaatje boren, hoeveel tijd kost dat nou?) had ik de steel van mijn oude zelfbouw C1 peddel gemonteerd in plaats van de originele kayak peddel.

Achter het zitje heb ik een zelfgebouwd (lang geleden, stond ook al een tijdje zielig in een hoekje) houten bankje neergezet en een provisorisch knieblok erop gelegd. Linkervoet op het paneel bij de voetensteun en presto, een instant C1 ergometer!

In hoeverre de afstands/snelheidsmeter ed. nog correct is weet ik niet, daar ga ik nog wel achterkomen, maar ik kan trainen en zelfs je evenwicht bewaren is nog best lastig, een stuk lastiger dan zittend! En nu sparen voor een mooie nieuwe C1 (Nelo Vintage? Lijkt me wel wat ..)

 

on Klaar voor de winter..

Vandaag ben ik weer gaan trainen voor de C1. Het is nog stervenskoud en ik heb geen zin in een zwempartij met de Delta. Daarom heb ik vandaag de RCC club canadees gepakt. Het is een oude, zware tobbe, een 15 ft lang en zeker niet de snelste. Maar wel heel geschikt om de j-slag mee te oefenen. Zittend op het bankje lukte dat nog best redelijk, in hoge kniel was het allemaal een stuk wiebeliger. Mijn peddel was iets te kort om lekker met hoogkniel te varen dus na een 100 meter hield ik het voor gezien en ging ik weer op het bankje zitten. Vandaag even liever blojan dan dojan 😉

Het ging niet snel maar na een paar kilometer begon de j-slag toch enigszins soepel te lijken. Nog een paar keer oefenen en dan komt de Delta weer van zijn plekkie. Als het goed is is tegen die tijd ook alles af  🙂

 

on

Happy New Year!

Oftewel, gelukkig nieuwjaar! De standaard goede voornemens voor een kanovaarder zijn natuurlijk meer varen, wat vaker mijn neus op de club laten zien, gerichter trainen, dat soort dingen. Maar een goed voornemen is gedoemd te mislukken zonder een duidelijk doel. Daarom heb ik mezelf een doel gesteld: de komende, vijfentwintigste (!) editie van de Rottemeren marathon eens een fatsoenlijke tijd neerzetten in de K1 (als het in de C1 lukt mag dat ook  😉  ) en wel 1:45. Gezien mijn tijden totnogtoe (rond de 2 uur) is dat een aardige klus maar we zijn al een tijdje goed bezig.

Om mijn training, vordering etc. wat beter inzichtelijk te krijgen ga ik eindelijk eens een trainings log bijhouden. Vandaag, 1 januarie 2012, ben ik snotverkouden en heb ik helemaal geen zin om te gaan trainen door een slaaptekort (fijn als de kinderen om kwart voor acht vinden dat ze nu toch echt wel genoeg geslapen hebben en dat het beneden veel leuker is om met papa te spelen). Een ideaal moment om met een log te beginnen dus.

Eerst maar eens de planning voor deze week verzinnen en dan aan de slag!

 

on Happy New Year!

Ze zijn er!

Het was te donker voor foto’s maar die komen morgen wel. In ieder geval na bijna 600 km rijden (wat in een Panda geen pretje is) liggen twee oude Delta’s in mijn tuin. Er zit nog een boel werk aan maar in ieder geval zijn ze een flink stuk lichter (en helaas ook wat minder stijf) als mijn oude Delta maar daar vind ik wel wat op. Dikke kans dat installeren van een vloerbord al veel gaat helpen en natuurlijk een voorste thwart. In een bootje moet nog een schot voorin, hier zit ook de voorste kuiprand aan. Gelukkig kan ik dat lekker kopieren van de andere boot  😉

Morgen snel de meest complete boot in orde maken en die zondag eens uittesten, ik kan niet wachten!

 

on Ze zijn er!