Even iets heel anders …

Nee, dit is geen vertraagde 1-april grap maar gisteren is wel de nieuwe website van honkbalclub de Portland Poema’s live gegaan. Deze is te vinden op www.portlandpoemas.nl.

Wat heeft dat met kano-/kajakvaren of kanopolo te maken? Helemaal niets.  Alleen speelt start2paddle junior met zoveel enthousiasme bij de Poema’s dat mijn breedtesport hart hier alleen maar blij van kan worden. Of het een opmaat is naar kanopolo? Ik weet het niet en het hoeft ook niet. Wel weet ik dat de kinderen daar heel veel plezier aan hun sport beleven en er een vergelijkbare sfeer heerst als bij de kanoverenigingen waar ik lid van ben. Als ze nou iets met water en een bootje gingen doen …

Wil je de Portland Poema’s een handje helpen zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen of het je iets kost? Kijk dan eens op de sponsorkliks pagina.  Wanneer je bij  bekende bedrijven iets koopt via Sponsorkliks krijgt de club daar een commissie van. Overigens, als je als kano-vereniging een extra bron van inkomsten zoekt is dat ook een idee natuurlijk ..

Go Poema’s Go!

 

on Even iets heel anders …

Klaar voor de winter..

De zomer is echt definitief voorbij en de herfststormen maken het C1-en een stuk minder aantrekkelijk vind ik. Wat doe je dan in zo’n geval? Een paar jaar geleden heb ik eens een hele fijne kayak ergometer van Speedstroke gekocht speciaal om thuis te kunnen trainen. Inmiddels zijn er ook C1 ergometers op de markt maar die hebben een paar grote nadelen:

 1. Een C1 ergomenter kost een boel centjes en ik wil eigenlijk een moderne C1 kopen (en die kosten ook geld)
 2. De kayak ergometer wil ik niet wegdoen maar twee apparaten is een beetje veel van het goede, zeker qua in de weg staan. De Speedstroke heeft een mooi plekje maar daar kan maar één apparaat staan.

Dus ben ik al een paar weken aan het bedenken hoe ik de Kayak ergometer zodanig kan gebruiken dat ik er ook C1 mee kan trainen. Uiteindelijk viel het kwartje en na een kwartiertje (max, twee schroeven los draaien, eentje weer vast, gaatje boren, hoeveel tijd kost dat nou?) had ik de steel van mijn oude zelfbouw C1 peddel gemonteerd in plaats van de originele kayak peddel.

Achter het zitje heb ik een zelfgebouwd (lang geleden, stond ook al een tijdje zielig in een hoekje) houten bankje neergezet en een provisorisch knieblok erop gelegd. Linkervoet op het paneel bij de voetensteun en presto, een instant C1 ergometer!

In hoeverre de afstands/snelheidsmeter ed. nog correct is weet ik niet, daar ga ik nog wel achterkomen, maar ik kan trainen en zelfs je evenwicht bewaren is nog best lastig, een stuk lastiger dan zittend! En nu sparen voor een mooie nieuwe C1 (Nelo Vintage? Lijkt me wel wat ..)

 

on Klaar voor de winter..

Happy New Year!

Oftewel, gelukkig nieuwjaar! De standaard goede voornemens voor een kanovaarder zijn natuurlijk meer varen, wat vaker mijn neus op de club laten zien, gerichter trainen, dat soort dingen. Maar een goed voornemen is gedoemd te mislukken zonder een duidelijk doel. Daarom heb ik mezelf een doel gesteld: de komende, vijfentwintigste (!) editie van de Rottemeren marathon eens een fatsoenlijke tijd neerzetten in de K1 (als het in de C1 lukt mag dat ook  😉  ) en wel 1:45. Gezien mijn tijden totnogtoe (rond de 2 uur) is dat een aardige klus maar we zijn al een tijdje goed bezig.

Om mijn training, vordering etc. wat beter inzichtelijk te krijgen ga ik eindelijk eens een trainings log bijhouden. Vandaag, 1 januarie 2012, ben ik snotverkouden en heb ik helemaal geen zin om te gaan trainen door een slaaptekort (fijn als de kinderen om kwart voor acht vinden dat ze nu toch echt wel genoeg geslapen hebben en dat het beneden veel leuker is om met papa te spelen). Een ideaal moment om met een log te beginnen dus.

Eerst maar eens de planning voor deze week verzinnen en dan aan de slag!

 

on Happy New Year!

Finally, passing arguments by name in PHP!

This is absolutely not paddle related but yesterday at work (new year, new job!) I figured out in php how to pass arguments to a function by name rather than in the classical order. In Perl this is quite common, see also http://www.devshed.com/c/a/Perl/Subroutines-in-Perl/3/ and http://www.itworld.com/nl/perl/07262001 . As you can see, these articles are quite old and in a previous life I have used passing arguments by name quite happily.

As php is somewhat related to Perl I was hoping I could find a similar method, being a php noob at the time. But alas, no one of the php “seniors” I was working with at that time had a clue what I was talking about. The Zend php certification book literally stated: “what you want are variable length argument lists”. Well, in a sense I do but I certainly do not want to have to count my arguments etc. To be honest, the solutions given in the certification book were not always an example of good practice to me.

So, I was quite unhappy about this part of php but yesterday I figured out this very nice line of code:

function testIt($var1='silent1', $var2='silent2', $var3='silent3', $var4='silent4')
  {
    extract(array_pop(func_get_args()),EXTR_OVERWRITE); // this is it!

    echo 'var1: ' . $var1 . '<br/>var2: ' . $var2 . '<br/>var3: ' . $var3.'<br/>Var4: ' . $var4.'<br/>';
  }

  $pAr = array('var1' => 'beep1', 'var3'=>'beep3');
  echo 'Start...<br/>';
  testIt($pAr);
  echo 'Done...<br/>';

 The result of this is:

Start...
var1: beep1
var2: silent2
var3: beep3
Var4: silent4
Done...
The code above is obviously very simple and needs some error checking before it is used in the real world but I guess the idea is pretty straightforward. The best bit is: it even used the standard way of defining default values in php.
So with some minor modifications (mainly some robust checking) it is even possible to use it in existing code and still keep the code backwards compatible!

If this was of any use to you, please use it and perfect it. It's all public domain you know..

on Finally, passing arguments by name in PHP!

Ready, set, go!

Welkom bij mijn hersenspinsels omtrent kajak/kanovaren. Het hele idee achter de site is simpel: alles wat ik geleerd heb over peddelen delen met iedereen die er wat van wil weten. Het uiteindelijke doel is beginners en herintreders in de sport een helpende hand te bieden en natuurlijk commentaar te krijgen. Want zelf leer ik ook nog steeds veel en vaak.

Cheers!

1 Comment