Avondmarathons weer begonnen

Ha, het was nog niet echt opgevallen met het nog tot voor kort heel koude weer maar vandaag is het avondmarathon seizoen weer begonnen, bij Frisia.

Op het moment dat ik dit schrijf zit iedereen waarschijnlijk al in de kantine na te genieten maar over twee weken is de volgende al weer, 8 mei bij KV Viking  Amsterdam en op 29 mei bij Levitas Leiden.

Eigenlijk balen dat er van het hoogknielen niet al te veel terecht is gekomen deze winter, de 10 kilometer is nog totaal onbereikbaar voor me (of ik moet er de hele avond over doen maar dat is niet het idee van de avondmarathon  🙂  )

Tijd om te gaan trainen dus, hopelijk sla ik nog een beetje een deukje in een pak boter bij de avondmarathon van RCC in juni..

 

on Avondmarathons weer begonnen

Rottemeren marathon 2012

Op de fotogallerij van de Rottemeren marathon 2012 stonden  veel leuke foto’s maar de serie van de Sundowner heb ik even hier gezet

Van een afstandje

Van een afstandje

Hup, scheppen!

Hup, scheppen!

Echt, ik ben niet zo heel fanatiek, meestal..

Echt, ik ben niet zo heel fanatiek, meestal..

Woehoe! We steken er voorbij!

Woehoe! We steken er voorbij!

We jagen op de andere C2 Achtervolgd door K1's Hut!

on Rottemeren marathon 2012

Mooi winterweer

Eigenlijk moet ik balen als een stekker omdat het water in de buurt bevroren is maar als je dan zo naar buiten kijkt zie je ook wel weer mooie plaatjes. Was die boot maar zo mooi als het nu lijkt, dat wordt nog een leuk, hopelijk kortdurend projectje…

Sneeuw in tuin op kano

 

 

on Mooi winterweer

Nieuwe sterren aan het firmament ..

Ik heb nog geen kans gezien foto’s te maken maar twee weken terug heb ik een hele fijne houten Struer Delta en Struer Aspida weten te kopen! Yay!

Vanwege het winderige weer kon ik er nog niet in varen maar deze week heb ik twee keer kans gezien even in de Delta te varen en wow, wat een vooruitgang! Het was dan ook zonder problemen dat ik één van de twee blauwe VEB delta’s verkocht heb (en dat in deze tijd!). Ik twijfel nog over nummer twee maar die ben ik al aan het verbouwen naar een smalle C1. Eigenlijk wil ik dat gewoon eens proberen en ik heb die boot toch al verziekt 😉

Deze winter ga ik de Aspida onder handen nemen, het voordek is behoorlijk gehavend maar dat gaat goed komen. En dan op zoek naar een maatje voor de C2. Misschien krijg ik een clubgenoot wel zo ver, hij heeft de Rottemeren marathon van 2012 ook al met mij in de Sundowner overleefd dus wie weet 😀

 

on Nieuwe sterren aan het firmament ..

Uit evenwicht…

Afgelopen week had ik ‘s avonds wat tijd en ben ik begonnen de andere VEB Delta om te bouwen naar een smaller model. Op een of andere manier is het lastig een boot tekopen of te bestellen dus zit er maar één ding op: zelf doen.

Hoewel op het oog de boot er vrij symmetrisch uitziet viel me op dat het blokje waarmee het houten plankier vast gezet wordt niet in het midden zat. Dus ik heb me suf geprakkizeerd waar dat nou aan kon liggen. Na meten bleek dat dit blokje echter niet in het midden zat. De afstand tot de ene versteviging is 12 centimeter, tot de andere 16 …

Oftewel, ik voer de hele tijd scheef, opgekant dus…  Ik ben benieuwd of het daar aan lag dat die boot de hele tijd een afwijking had, wat ik ook probeerde.

Morgen ga ik dat maar eens uitgebreid uitproberen! Wordt vervolgd!

Hieronder een afbeelding van de C2 variant en het type plankier wat er eigenlijk in hoort:

 

on Uit evenwicht…

Weer van voren af aan leren varen …

Okay, de leeftijd zal meespelen, ik ben ook de jongste niet meer en hoogkniel C1 varen is knap zwaar, zeker vergeleken met kajakvaren (zelfs in een K1).

Aan de andere kant is de voldoening erg groot als je na een paar kilometer terug komt en helemaal drijfnat bent van het zweet. Ondanks de opkomende wind, de vermoeidheid en een voorbij suizende waterbrommer die bij de optimisten (geinige bootjes overigens) van de naburige zeilvereniging hoorde is het gelukt om met een droog hoofd terug te keren.

Ik moet trouwens nog wel leren krappe bochtjes linksom te maken, dat is nog knap lastig met je peddel aan de rechterkant. Met de klok mee is dan veel eenvoudiger?

Een cooling down in de vorm van een half uurtje hoogkniel op beide knieën in de club canadees vormde een prachtige afronding van een heerlijke morgen.

In zo’n boot kun je eens lekker peddels vergelijken. Je neemt gewoon alles mee en onderweg wissel je. De peddel die ik van Arend Bloem meegekregen heb voor de C clinic heb ik nu ook eens uitgebreid kunnen proberen. Dat is geen verkeerde peddel, ook al oogtie wat bovenproportioneel.

Hopelijk is morgen de spierpijn in mijn rug wel over, ik kan merken dat ik iet op mijn armen gevaren heb  ;-)!

 

on Weer van voren af aan leren varen …

Zo moet de steel dus ..

Gisteren zocht ik naar informatie over hoe de steel van mijn nieuwe peddel te monteren maar volgens mij weet ik het al. Op de website van Dynamo Baltic is op de foto’s duidelijk te zien dat het blad in het carbon/kevlar stuk moet.

Waarschijnlijk is de kevlar taaier en houdt de steel zo beter de klappen die erop komen?

In ieder geval kan de peddel nu in elkaar, als het weer nu ook een beetje mee gaat werken van de week  😉

on Zo moet de steel dus ..

Nieuwe peddel!

Een kleine twee weken geleden hoorde ik een lichte tik bij het wegvaren, dat klonk al verdacht. 10 meter verder, toen ik kracht ging zetten op het blad om de bocht om te gaan en de plas op te draaien was het krak! Mijn zelfbouw peddeltje, in elkaar geflanst om met mijn zelfbouw C1 te kunnen varen, had het na een jaar begeven. Wat nu? In eerste instantie maar even in de K1 trainen, dat is beter dan niets. Was ook lekker moet ik zeggen. Maar goed, het bleef lastig. Pogingen een blad in het  buitenland te bestellen strandden, een lokale kanoboer kon niet echt prijzen noemen nog. Bummer. Daarom maar weer zelf aan de slag gegaan met hardhout (wel mooi tweedehands gebruikt hout, jaja, ecologisch verantwoord) maar dat bleek een hele klus. Het heet ook niet voor niets hardhout..

Daarom van de week eens rond gekeken, kan ik wat met een drakenbootpeddel oid? Wat blijkt nu, een carbon drakenboot peddel van Brace (zeker niet verkeerd…) heb je al voor nog geen 150 euro.. Say what?  hmm, als dat qua grootte bruikbaar is gebruik ik mijn eigen steel die nog ongebruikt ind e schuur ligt  wel en heb ik voor 150 euro een carbon peddel. Dus gebeld met Kanocentrum Arjan Bloem, krijg ik Bloem sr. aan de lijn die me haarfijn weet te vertellen dat er een spiksplinternieuwe carbon C1 peddel ligt van het nog onbekende merk Dynamo Baltic… Reserveren die hap!

Vandaag was het dan zover, na een paar flinke files op de A13 en A4 kwam ik in Wormer aan en jawel hoor, wat een waanzinnig mooie peddel! Ik moet hem nog monteren en natuurlijk op maat maken.

Maar Arend Bloem had nog een andere verrassing voor me: een demo peddel van hout. Eigenlijk een uit de kluiten gewassen toerpeddel met een soort SUP blad. Net iets aan de korte kant voor mij (misschien, of ik neem een iets lager knieblok?) maar perfect voor de C1/C2 clinic van 16 september 2012 bij Levitas.

Overigens, de carbon steel heeft een stukje van pakweg 40 centimeter van carbon/kevlar weefsel. Als iemand me kan vertellen waar dat voor is? Misschien om een steel met andere stijfheid te maken? Als het stuk carbon/kevlar onderaan tegen het blad zit is de peddel misschien iets flexibeler dan wanneer daar geheel carbon zit? Het ziet er wel grappig uit maar ook wel een beetje cheesy moet ik zeggen.

Kijk maar eens naar de foto’s:

 

 

 

 

 

 

 

 

on Nieuwe peddel!

Training log 8 januari

Deze week was een slechte voor goede voornemens. Weliswaar heb ik ook echt wat gedaan maar niet netjes een log bij gehouden.

Van de week heb ik eerst nog een echte krachttraining gedaan en gisteren heb ik 8 kilometer gelopen. Plus natuurlijk het nodige dagelijkse fietswerk (plm. 20 km).

Maar vandaag dus toch weer netjes een stukje voor het trainingslog Het is gelukkig weer heerlijk weer (zeker vergeleken met eerder deze week) dus gelijk maar een stevig stuk (21,67 km) varen op de Rotte. Ondanks de stevige vermoeidheid naderhand voelde het heel goed.

Ivo, hartstikke bedankt voor je runkeeper document, ik geloof dat ik ook een app gevonden heb die ik op mijn telefoon wil!

A 21,67 kilometer Route in Rotterdam on jan

Doel voor volgende week is de Zevenhuizer molen!  🙂

 

on Training log 8 januari

Gezwommen

Helaas, nog geen foto’s maar gisteren heb ik al wel de beloofde proefvaart met nieuwe voor- en achterkant kunnen maken. Op zich is het allemaal een verbetering maar de boot neigt nog wel een beetje naar links, ik peddel aan de rechterkant. Toen ik aan het eind van mijn lokale slootje op de grotere plas uitkwam en wilde draaien bleek de draaicirkel toch aanmerkelijk vergroot te zijn dus … Ik kwam niet uit en zat vast in het riet. Flink steken en hannesen hielp niet echt, uiteindelijk lag ik naast de boot. Van echt zwemmen was geen sprake want het bleek er net geen kniediep te zijn en de grond was stevig genoeg om in te staan (ook een zeldzaamheid in Zuid Holland).

Eenmaal weer op de kant was me duidelijk waarom bootje een neiging naar links had: de achterkant die ik zo mooi had geboetseerd was een beetje verzakt en fungeerde nu als permanent roertje naar links. Dat krijg je ervan als je in het halfdonker in een te koude omgeving gaat knutselen. Dan verzakken dingen voor ze uitgehard zijn. De lijn van de zijkant was nl. perfect maar van de kopse kant gezien was het knudde met een rietje.

Terug naar de knutseltafel dus en het geheel in het gareel trekken. Maar eerst zondag de Rottemeren marathon varen!  🙂

 

on Gezwommen